Toeristenvisa voor Australië

Wilt u een toeristenvisa

Welkom bij deze gids over hoe je een toeristenvisa voor Australië kan krijgen. Deze gids gaat niet over een andere soort visa zoals een werkvisa. Ook ga ik er vanuit dat u uit een lidstaat van de Europese unie komt. Ten eerste zijn er een paar belangrijke dingen. U heeft een geldig paspoort nodig (hij moet 6 maanden geldig zijn), een mailbox en ook een creditcard.

ETA visum

Het soort visum dat u nodig heeft, is een ETA visum. Dit kan bij een vliegveld, een reisbureau of op Australia-Eta.com gekocht worden. Het visum wordt digitaal gekoppeld aan uw paspoort nummer, dus hoeft u niet uw paspoort in te leveren bij een immigratie dienst. Wel moet u er rekening mee houden dat er ook andere factoren spelen om te kijken of u wel het land binnen kan.* Een ETA visum geld voor een jaar na uitgave. U mag 90 dagen in Australië verblijven met dit visum. U moet op tijd uw goedgekeurde visum hebben, als dit niet het geval is wordt u niet in het vliegtuig toegelaten.

Het stappenplan

Hoe moet u een visum aanvragen?

  1. Ga naar Visa-australie.nl.
  2. Vraag een aanvraagformulier aan en vol de volgende vereiste gegevens in: -De identiteitsgegevens van de reiziger. -Uw paspoort gegevens. -Keuze van het soort ETA visumaanvraag, ETA business Visa Australië of ETA toeristenvisum Australië. (In uw geval is dat het ETA toeristenvisum) -Woonadres gegevens “buiten het Australische grondgebied”
  3. Na het invullen van deze gegevens is het mogelijk om uw gegevens te checken. Dit is erg belangrijk, want u wilt niet dat uw gegevens verkeerd zijn.
  4. U kan nu betalen, u wordt doorverwezen naar een site waar uw betaling veilig zal worden verwerkt.
  5. U krijgt een betalingsbevestiging via de mail. Meestal is dat na een paar minuten, maar het kan zijn dat het meerdere werkdagen duurt (maximaal 7). Het onderwerp van de mail zal zijn “ETA-document ontvangen”. Daarin staan de voorwaarden voor het aanvragen van een visum.
  6. Er is kans dat uw aanvraag geweigerd wordt. In dit geval zal u een mail ontvangen met een bijlage waarin de reden staat van de weigering. U moet dan contact opnemen met de ambassade of het consulaat.
  7. Als uw visum niet is geweigerd en u uw bevestiging hebt gekregen heeft u een visum. Uw antwoorden op de vragen van het formulier staan onder strengen eisen van privacy. Uw informatie is veilig. *Voor meer informatie ga naar Visa-australie.nl “